نماینده مردم دامغان در مجلس بابیان اینکه ۱۸ استان کشور درگیر مسئله خشکسالی و بحران آب هستند، گفت: برای جبران این چالش نیازمند حداقل ۳۰میلیارد مترمکعب آب از دریاها هستیم.
در این بحران بی آبی، هیچ چیز به اندازه یک دبه آب در زاهدان، کرمان و خراسان جنوبی ارزشمند نیست. به همین منظور، از اوایل مرداد ماه امسال، کمپین نذر آب راه اندازی شد تا به کمک پول هایی که جمع آوری می شود بخشی از آب آشامیدنی این سه استان تامین شود.
هفته گذشته بود که خبری مبنی بر شیوع هپاتیتA در خوزستان و ابتلای ۳۴ نفر در مسجدسلیمان و ایذه به این بیماری منتشر شد. در این خبر به نقل از مدیر شبکه بهداشت خوزستان عنوان شده بود این بیماری به دلیل آب آلوده ایجاد میشود و با توجه به مشکلات اخیر آب و نبود آب شرب سالم در خوزستان، میزان ابتلایان به آن نیز بیشتر شده است. بیماری هپاتیت A واگیردار و مسری است ...
مطالعات محققان سازمان زمینشناسی نشان میدهد که کرمانشاه و ارتفاعات هزار مسجد مناطق امیدبخش آبهای ژرف هستند، ولی این پژوهشگران اعلام کردند این منابع بحران کمبود آب را حل نمیکند و باید به سمت مدیریت مصرف آب حرکت کنیم.
روزانه حدود ۱۳۰۰ تن به صورت غیررسمی زباله خشک ارزشمند جمعآوری میشود و علاوه بر آن به طور معمول ۷۰ درصد آب شرب تهران از منابع پشت سدها و ۳۰ درصد از محل منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.
خشکسالی و بیآبی در روستاهای منطقه بلوچستان استان سیستان و بلوچستان زندگی را برای مردم بسیار سخت و طاقتفرسا کردهاست، افرادی که توانایی مهاجرت داشتند از این منطقه رفتهاند و آنها که ماندهاند، بیم آن دارند، خشکسالی نه تنها دامهایشان را تلف که در آخر جان آنها را بگیرد.
با توجه به وجود مشکل آب در کشور ما و ایرادات گسترده در حفاظت از اکوسیستمهای آبی، میتوانیم از طریق همکاری با برنامه آب اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN)، آب را در حوزه بینالملل دنبال و از تجربههای جهانی برای مدیریت زیستبومهای آبی استفاده کنیم.
بر اساس آمار شرکت آب منطقه ای تهران، سالانه حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب آب در فضای سبز شهر تهران مصرف می شود که با هماهنگی های به عمل آمده با شهرداری باید به ۷۰ میلیون متر مکعب صرفا برای آبیاری چمن ها کاهش یابد و بقیه نیاز آبی فضای سبز و پارک های جنگلی از طریق پساب تامین گردد.
پروفسور کردوانی گفت: در حال حاضر مسئولان با سه تکنولوژی بارور کردن ابر، انتقال آب از دریای عمان و استخراج آب ژرف مردم را امیدوار کرده و قصد جبران کمآبی را دارند که اجرای این سه تکنولوژی اشتباه است.
زیست آنلاین: شکاف بین توان تامین آب توسط طبیعت ایران و تقاضای آب از طرف انسان ایرانی روز به روز گسترده تر و عمیق تر و تقاضا برای آب بسیار بیش از حد توان منابع آب تجدیدپذیر کشور (منابع آب سطحی و زیرزمینی) شده است. به طوری که در حال حاضر در اثر مجموعهای از اقدامات و کنشها در حوزههای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی، منابع آب با چالشها، مسائل و مشکلات ...
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مهمترین مسأله در کشور آب است که هنوز به آن توجه نمی شود، در صورتی منابع آبی حفظ می شود که میزان مصرف آب در کشور ۴۰ درصد کاهش یابد.
زیست آنلاین: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ تقاضای آب صنعت ۴۰۰ درصد و تقاضای آب خانگی۱۳۰ درصد افزایش یابد، و این در حالیکه است که هنوز۶۶۳ میلیون نفر در جهان به آب شرب مطلوب دسترسی ندارند.
شهروندان تهرانی چیزی حدود یک میلیارد مترمکعب آب مصرف میکنند و این آب صرفا از پشت سد تامین نمیشود بلکه آب سفرههای زیرزمینی هم نقش مهمی دارد. نکته اساسی این است که بدون اصلاح قیمت، اهرم بازدارندهای برای کاهش مصرف آب تصفیه شده و شرب وجود ندارد
آلودگی آب در کشور های درحالتوسعه اثرات تخریبی بیشتری نسبت به کشور های توسعه یافته دارد زیرا کشورهای توسعه یافته آرام و آهسته با پیشرفت صنایع روبهرو شدند به همین دلیل فرصت کافی برای مقابله با آلودگیهای احتمالی به وجود آمده را داشتند ولی در کشور های درحال توسعه صنایع به سرعت وارد این کشور ها شده و فرصت کافی برای مقابله با مشکلات ناشی از آلودگی ...
زیست آنلاین: این روزها بحث بحران آب و وضعیت منابع آب در ایران بسیار جدی و هر منطقه از کشور به شکلی درگیر این بحران شده است. خشک شدن پیکره های منابع آب سطحی چون دریاچه ها، تالابها، رودخانه ها و زوال کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی چهره طبیعت ایران را دگرگون کرده است.